The Story of laskiaispulla

Markus ja laskiaispullat-1150353.jpg

Tervetuloa seuraamaan “The Story of” -postaussarjaa, jossa esittelemme parhaat vinkit sesonkiherkkuihin! Jokaisessa postauksessa esitellään resepti kunkin vuodenajan erikoisuuteen ja videolla jaetaan keittiömme salat siihen, mikä on erityisen tärkeää tämän herkun onnistumisen kannalta.

Elämme vahvasti sesonkien mukana ja tämän vuoksi menumme vaihtuu säännöllisin väliajoin, ja siten myös tämän postaussarjan reseptit elävät vuodenaikojen mukaisesti. Kaksi asiaa kuitenkin kulkevat mukana sesongista toiseen: hyvät raaka-aineet ja halu valmistaa kaikki alusta alkaen parhaalla mahdollisella tavalla.

Tässä jaksossa Storyn keittiöpäällikkö Markus Hurskainen kertoo meille ammattilaisen vinkit täydellisten laskiaispullien valmistukseen: miten laskiaispullien taikina eroaa perinteisestä pullataikinasta, ja mitä kannattaa ottaa huomioon laskiaispullia täyttäessä? Markus suosittelee käyttämään taikinan valmistuksessa raskia, sillä silloin pulliin saadaan huomattavasti enemmän hapokkuutta ja makua.

Laskiaispullat

20-25 pullaa

Pullaraski

1,8 dl kylmää vettä
3 dl vehnäjauhoja
vajaat 6 g kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa

Taikina

3 dl kylmää maitoa
2 kananmunaa
125 g voita
14 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 rkl suolaa
11 g kuivahiivaa

Koristelu

Kermavaahtoa
Mantelimassaa
Itsetehtyä vadelmahilloa
Tomusokeria

Valmista pullaraski leipomista edeltävänä päivänä. Yhdistä kylmään veteen jauhot, hiiva ja kardemumma, sekoita. Anna raskin levätä peitettynä vähintään 10 tuntia

Jos teet esitaikinan vasta leipomispäivänä, lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja anna raskin levätä 2-3 tuntia.

Tee taikina lisäämällä raskiin kylmä maito, huoneenlämpöiset kananmunat ja voi sekä jauhot, sokeri, suola ja hiiva. Vaivaa 18 minuuttia ja anna nousta peitettynä noin tunti.

Valmista täytteet: Valmista vadelmahillo itse (ohje runebergintorttu postauksessa). Anna hillon jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Ohenna mantelimassa halutessasi vedellä.

Leikkaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele palloiksi jauhotetulla alustalla. Anna pullien nousta leivinpaperin päällä pellillä noin tunti, ainakin kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.

Voitele pullat kananmunalla ja paista 12-14 minuuttia kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Koristelu

Halkaise jäähtyneet pullat. Vaahdota kerma. Aseta mantelimassa, hillo ja kerma omiin pursotinpusseihin. Täytä pullat mantelimassalla tai hillolla ja vaahdotetulla kermalla. Koristele pullat tomusokerilla. Nauti!

JAA KUVA LEIPOMUKSISTASI HASHTAGILLA #PULLAKAUSI

Markus ja koko muu Story haluamme seurata teidän herkku- ja leivontahetkiä. Meistä kauneus ei ole kaikki kaikessa vaan rehellisyys ratkaisee! Leivo sinun näköisesi pullat, jaa kuva leipomuksistasi Facebookkiin tai Instagramiin ja käytä hastagia #pullakausi! Palkitsemme leipureita lahjakortein.

Maailman parhaat Runebergintortut

Maailman parhaat Runebergintortut

Storyn keittiöpäällikkö Markus Hurskainen paljastaa meille maailman parhaiden runebergintorttujen salaisuuden! Markuksen voi aamuöisin löytää Patisserie Teemu & Markuksen leipomolta ja iltaisin hänet voi bongata televisiosta Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina. Markus siis todella taitaa leipomisen salat! Katso vinkit leivontaan videolta ja ota postauksen resepti talteen.